maandag 12 mei 2014

Bewust omgaan met hooggevoeligheid bij dyslexie

Ervaar je dingen die anderen niet ervaren zoals; alles zien en horen, onuitgesproken conflicten waarnemen, veel behoefte hebben aan rust en tijd voor jezelf om na te denken of te dromen. Heb je snel last van drukte, geluid en fel licht? Wordt je zelf beïnvloed door de sfeer die iemand uitstraalt?
Dit zijn een aantal kenmerken van hooggevoeligheid. Bij volwassenen met dyslexie komt dit veel voor.

Volwassenen met dyslexie en hooggevoelig doen dingen die goed werken bij andere mensen. Ze zijn zich er niet van bewust, maar het werkt wel op hun manier. Voor het gevoel van de hooggevoelige doen ze maar wat. Andere mensen vinden dit bijzonder, terwijl het voor hun gevoel heel normaal is. Hooggevoelige mensen hebben onderling net zoveel onderscheidende als verbindende karakter eigenschappen.

Krijg je ook dingen voor elkaar die anderen niet zien en begrijp je niet waarom anderen dat niet zien? Wil je deze kwaliteit verder ontdekken en bij je ook nog eens dyslectisch? Kom dan op zaterdag 31 mei 2014 naar de Kargadoor aan de Oude Gracht 36 in Utrecht.

De middag wordt georganiseerd door Vereniging Woortblind. Op een interactieve manier kun je hooggevoeligheid uitwisselen met anderen met dezelfde kwaliteit. De bijeenkomst van Netwerk Volwassenen met Dyslexie start om 13:30 uur en is afgelopen om 17:00 uur. De toegang is gratis!
Informatie en aanmelden Peter Millenaar peter.w.millenaar@gmail.com of bel Peter 06 17 84 29 09


lees  hier  verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten